top of page
  • SevenEight

Eigenwoningforfait daalt, belastingvoordeel klein


Eerder stipten we het al kort aan, in 2020 daalt het percentage voor de eigenwoningforfait met 0,05 procent. Dit geldt voor woningen met een waarde tussen de €50.000 en €1.080.000. Op zichzelf goed nieuws. De kans is alleen groot dat je er in de praktijk weinig van merkt. Het tarief wordt gebaseerd op de WOZ-waarde. Die waarde is fors gestegen.


De overheid ziet jouw woning als inkomen omdat je met het bezit vermogen opbouwt. Over deze inkomsten moet je vervolgens belasting betalen. Deze belasting wordt berekend op basis van de WOZ-waarde (de waarde van je onroerende zaak/woning) minus een percentage. Dit percentage staat bekend als het eigenwoningforfait.


WOZ-waarde stijgt, eigenwoningforfait daalt verder

Het CBS meldt dat de WOZ-waarde afgelopen jaar met 7,8% is gestegen naar €248.000. Deze stijgende trend is al enkele jaren aan de gang, waardoor je over een steeds hoger bedrag belasting betaalt. Ter compensatie van deze stijging wordt het eigenwoningforfait steeds verder verlaagd. Zo zien de percentages van afgelopen en komend jaar eruit:


Lees het volledige artikel op Findigo.nl


3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page