top of page
  • SevenEight

Regel deze zaken na een scheiding


De gemiddelde scheiding heeft grote emotionele gevolgen. Daarnaast moet er veel geregeld worden en is de financiële impact groot. Dit wordt in de praktijk vaak onderschat. Het is zelfs een van meest voorkomende oorzaken voor financiële problemen.


Een scheiding zelf gaat in veel situaties gepaard met de nodige kosten. Denk bijvoorbeeld aan de rekening van een advocaat of mediator. Bovendien moet de scheiding ingediend worden bij de rechtbank. Dit zijn echter eenmalige kosten. De financiële impact is op langere termijn vaak groter. Vaak wordt hierbij vooral gedacht aan de gezamenlijke woning en het pensioen. Vergeet niet om ook je verzekeringen goed te regelen.


Schadevrije jaren gaan naar één partner

De premie van je autoverzekering kan flink stijgen na de scheiding. Deelden jullie een auto? Dan krijgt maar één van jullie de opgebouwde schadevrije jaren mee. Hierdoor kan de premie voor een nieuwe autoverzekering flink duurder uitpakken voor de ander. Ook als jullie beiden een eigen auto hadden, kan de autoverzekering duurder uitpakken na een scheiding. Dit verschilt echter sterk per situatie.


3 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page