top of page
  • SevenEight

Dalende trend hypotheekrente zet door

Bijgewerkt op: 10 sep. 2019De rente staat historisch laag. Een meevaller als u op het punt staat om een huis te kopen of uw rentevast-periode opnieuw moet vastzetten. Waar hebben we die recordstand aan te danken? Vooral de centrale banken drukken de rente. Een ontwikkeling waar voorlopig geen eind aan lijkt te komen.


Als particulier kunt u niet terecht bij de Europese Centrale Bank (ECB) en die van de Verenigde Staten (FED). Het zijn toezichthouders met de taak het stabiel laten draaien van de economie. Om dit te bereiken, kunnen ze de rente verhogen en verlagen. Bij een lage rente is het voor reguliere banken goedkoper om geld te lenen van zo’n centrale bank.


Laagste rentestand ooit bereikt Op dit moment staat de rente bij de centrale banken op de laagste stand ooit, soms zelfs on Want to add a caption to this image? Click the Settings icon. der het nulpunt. Met dit beleid hopen ze dat reguliere banken meer leningen verstrekken aan hun klanten. Wanneer daar bijvoorbeeld een huis of auto van betaald wordt, is dat goed voor de economie.


Lees het volledige artikel op Woonfonds.nl

11 weergaven0 opmerkingen

Commenti


bottom of page