top of page
  • SevenEight

Coronabesparing blijft vooral op spaarrekening staan


Huishoudens hebben onder invloed van de coronamaatregelen extra gespaard. Dit geld blijft vooral op de spaarrekening staan. Slechts 14 procent is van plan het uit te geven aan spullen of diensten. Het verbouwen van de woning of kopen van een nieuwe is het populairste bestedingsdoel.


Het totaal aan ‘coronabesparingen’ bedraagt 46 miljard euro, zo rapporteert De Nederlandsche Bank (DNB). Dit zijn de extra besparingen sinds het uitbreken van de crisis. Sparen omdat uitgeven niet kon Sparen was tijdens de lockdown minder uitdagend dan daarvoor. Je had simpelweg minder mogelijkheden om het geld uit te geven. De horeca was dicht en een vakantie zat er ook niet in. Onzekerheid over de economie en eigen financiële situatie was een andere reden om meer geld opzij te zetten. Wanneer bijvoorbeeld de zekerheid van een baan afneemt, worden mensen voorzichtiger en spaarzamer.


Geld blijft op de spaarrekening

Spaarders zijn slechts beperkt van plan om het extra spaarbedrag alsnog uit te geven. Een mogelijke verklaring is dat je diensten minder goed kunt inhalen. Een misgelopen kappersafspraak doe je nu niet dubbel. Voor iets als vakanties heb je vaak niet de tijd om de schade in te halen. Wie het geld wel wil uitgeven, noemt de eigen woning het meest als doel. Duurzame consumptiegoederen als kleding, elektronische apparaten en auto’s zijn ook in trek.


Lees het volledige artikel op 100procentverzekerd.nl

2 weergaven0 opmerkingen

Opmerkingen


bottom of page