top of page
  • SevenEight

Check of je verzekeringen nog bij jouw situatie passen


In een jaar kan er flink wat veranderen. Vaak wordt vergeten om verzekeringen hierop aan te passen. Mogelijk ben je hierdoor onderverzekerd of betaal je meer premie dan nodig is. Begin het nieuwe jaar goed en zorg ervoor dat je verzekeringen up-to-date zijn.


De meeste mensen nemen eind van het jaar hun zorgverzekering onder de loep. Hier is in de media veel aandacht voor omdat de overstapperiode voor iedereen gelijk is. Voor andere verzekeringen geldt dit niet. Het is aan te raden is om je verzekering meteen aan te passen na een grote verandering. Heb je dit nog niet gedaan? Doe dit alsnog in de volgende situaties:


  • Verbouwd in 2022? Denk aan je opstalverzekering

Heb jij je woning onder handen genomen in het afgelopen jaar? Waarschijnlijk is je woning hierdoor meer waard geworden. Wanneer je deze veranderingen niet doorgeeft aan je verzekeraar, loop je de kans dat schade aan deze verbouwde ruimte niet of niet voldoende gedekt wordt. Dit geldt overigens ook als je zonnepanelen hebt laten plaatsen.


  • Inboedelverzekering aanpassen bij dure aankopen

Heeft jouw oude tv het afgelopen jaar begeven en ben je voor de nieuwste QLED smart-tv gegaan? Of heb je andere (duurdere) apparaten aangeschaft? Dan is jouw inboedel meer waard geworden, terwijl de dekking mogelijk nog niet is aangepast. Ook als je bent gaan samenwonen is het goed om de inboedelverzekering te checken. Mogelijk valt de inboedel, waaronder bijvoorbeeld de sieradencollectie van je partner, nog niet onder de huidige dekking.


2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page