top of page
  • SevenEight

Bosbranden op mijn vakantiebestemming, wat nu?


De hoge temperaturen in het zuiden van Europa zorgen voor fikse bosbranden. Zo is al bijna een tiende van het Griekse eiland Rhodos in vlammen opgegaan. Wat als een dergelijk gebied nu juist jouw vakantiebestemming is? Volg de adviezen van de overheid en verzekeraar.


Bij een bosbrand of andere calamiteit, is het belangrijk de adviezen van lokale autoriteiten als eerst op te volgen. Daarnaast is het verstandig om het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken op te volgen.


Adviezen Buitenlandse Zaken niet bindend

De reisadviezen van het ministerie zijn niet-bindend. Kortom, reizigers en reisorganisaties hoeven dit advies niet per se op te volgen. Het is de verantwoordelijkheid van de reiziger en de desbetreffende touroperator om een reis al dan niet door te laten gaan. Het kan dus zijn dat de overheid code geel geeft voor een bepaald gebied, terwijl de reisorganisatie de reis toch door laat gaan. In die situatie is code geel geen geldende annuleringsvoorwaarde.


Reis je naar een land met code rood of oranje? Mogelijk wordt vanuit je reis- of annuleringsverzekering de dekking beperkt. Wees je hiervan bewust als je toch naar een dergelijk gebied afreist.4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page