top of page
  • SevenEight

Bij verschillende werkgevers pensioen opgebouwd? Samenvoegen kan voordelen biedenVroeger was het gebruikelijk om een leven lang bij dezelfde werkgever te werken. Tegenwoordig zijn mensen vaak minder honkvast. Bij het wisselen van baan kan ook de pensioenuitvoerder wijzigen. Het al opgebouwde pensioen kan je over het algemeen verplaatsen naar de nieuwe pensioenuitvoerder. Of dit kan en of het voordelen biedt, hangt af van je pensioensituatie.


Het overdragen van je pensioen wordt ook waardeoverdracht pensioen genoemd. Na de overdracht ontvang je in de toekomst geen pensioen meer vanuit de oude pensioenvoorziening. De nieuwe pensioenuitvoerder heeft deze uitkeringsplicht overgenomen.


Voordelen waardeoverdracht pensioen

Een voordeel van waardeoverdracht is dat jouw pensioen is ondergebracht bij één pensioenuitvoerder. Geen verschillende pensioenpotjes meer en wel zo overzichtelijk voor je administratie. Daarnaast kan waardeoverdracht ook interessant zijn als de nieuwe pensioenuitvoerder een betere regeling biedt dan de oude. Dit is bijvoorbeeld het geval als de nieuwe uitvoerder wel rekening houdt met inflatie, terwijl de oude geen pensioenindexatie toepast.


2 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page