De slee kan van zolder gehaald worden en de schaatsen uit het vet. Het winterse weer zorgt voor veel winterpret. De kou heeft ook nadelen. Sneeuw en vorst kan schade veroorzaken in en rond je huis. Geef je woning wat extra aandacht om dit te voorkomen. Vijf tips voor een schadevrije winter.
De vrieskou heeft impact op je woning. Na periodes van vorst en sneeuw is de kans op lekkages en gesprongen leidingen groter, met alle gevolgen van dien. Gelukkig kan je zelf veel doen om vorstschade te voorkomen:
1. Voorkom bevroren leidingen Water dat bevriest zet uit. Bij langdurige vorst kunnen waterleidingen springen omdat het water geen kant op kan. Zet daarom de thermostaat niet lager dan 15 graden. Hiermee verklein je de kans op bevroren leidingen. Zet ook alle verwarmingen deels open om ze op temperatuur te houden.
Sommige verwarmingen hebben een snelfunctie die je kunt selecteren om bevriezing te voorkomen. Heb je kranen die je in de winter niet veel gebruikt? Tap die dan af en draai de leiding dicht. Leidingen waar geen water in zit kunnen ook niet kapot vriezen.
Lees het volledige artikel op wegwijs.nl
Comentários