top of page
  • SevenEight

Basiszorgverzekering kiezen? Je hebt deze vier smakenIntussen zijn alle premies voor de basiszorgverzekering bekend. Voor de basispolis stelt de overheid de inhoud vast, die is dus in principe bij iedere zorgverzekeraar hetzelfde. Toch kunnen basispolissen sterk met elkaar verschillen. Het verschil zit hem vooral in de keuzevrijheid die je hebt bij het kiezen van zorgaanbieders. Je hebt keus uit 4 smaken.


Zorgverzekeraars maken elk jaar opnieuw afspraken met zorgaanbieders. Ze spreken af welke vergoeding geldt per type behandeling en leggen dit vast in een contract. Het doel hiervan is het scherp inkopen van zorg, zodat de kosten voor de verzekeraar zo laag mogelijk blijft. De mate waarin afspraken gemaakt worden met zorgaanbieders is afhankelijk van het soort basisverzekering. Je hebt vier hoofdsmaken:


1. Naturapolis: beperkte zorgkeuze

Met een naturapolis maakt de verzekeraars met minder zorgaanbieders afspraken, als je het vergelijkt met een restitutiepolis. Gecontracteerde zorg wordt volledig en rechtstreeks vergoed door de verzekeraar. Zo hoef jij niet eerst de rekening voor te schieten. Bij niet-gecontracteerde zorg wordt vaak 70 tot 80 procent van de kosten vergoed en betaal je de rekening eerst zelf. Later kun je de kosten alsnog declareren bij je verzekeraar.


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page