top of page
  • SevenEight

Aansprakelijkheidsverzekering niet verplicht, wel onmisbaar

Bijgewerkt op: 28 sep. 2021


De hond ziet het been van je neefje aan voor een speeltje en zet zijn tanden er eens stevig in. Of je rijdt een andere fietser aan, die daardoor een gecompliceerde botbreuk oploopt. In die gevallen bet jij aansprakelijk voor de geleden schade. Letselschades kunnen al snel oplopen in de tonnen. Met een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren verklein je het risico op een onbetaalbare rekening. Nog niet iedereen heeft er één.


Met een aansprakelijkheidsverzekering particulieren (AVP) is schade die jij aan andere veroorzaakt gedekt. In tegenstelling tot een aansprakelijkheidsverzekering voor motorvoertuigen (WA) is een AVP niet verplicht. Van alle Nederlanders heeft 92 procent een AVP. Hoewel dit een mooi percentage lijkt, vallen toch bijna 1,4 miljoen Nederlanders buiten de boot.

Aansprakelijkheidsverzekeringen voor beide partijen zinvol Een AVP is niet alleen voor de veroorzaker zinvol, maar ook voor het slachtoffer. De omgeschoten vaas bij oma kan je zelf nog wel vergoeden. Letselschade is al snel van een ander niveau. Wanneer de veroorzaker geen geld en geen verzekering heeft, blijft het slachtoffer met lege handen achter. Dat is ook voor de veroorzaker van het ongeval niet wenselijk.


Lees het volledige artikel op wegwijs.nl

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page