top of page
  • SevenEight

Aansprakelijkheidsverzekering betaalbaar ondanks premiestijging


voor juridisch advies en het vergoeden van schade aan personen kunnen flink in de papieren lopen. Om deze kosten te dekken kun je een rechtsbijstand- en aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Hoewel de premies afgelopen tijd zijn gestegen, blijven deze relatief laag. Vooral als je het afzet tegenover het risico.


In vergelijking met 2014 is de premie voor een aansprakelijkheidsverzekering particulieren (AVP) bijna 16 procent gestegen. Voor een rechtsbijstandverzekering is de stijging circa 14 procent. Dit blijkt uit onderzoek van MoneyView.


Vooral gezinnen betalen hogere premie

Bij het bepalen van de premie voor zowel de AVP als rechtsbijstandverzekering wordt rekening gehouden met de gezinssituatie. Denk hierbij aan onderscheid tussen een huishouden met of zonder kinderen. Bij veel rechtsbijstandverzekeraars is het onderscheid minder uitgebreid. Zij houden vooral de indeling alleenstaande en overige gezinssituaties aan.


De premies voor huishoudens met kinderen is vaak wel hoger. Dit heeft te maken met het risico dat de verzekeraar loopt. Zo is de kans bijvoorbeeld groter dat kinderen in een wilde bui schade toebrengen aan bezittingen van anderen. Voor gezinnen met kinderen is de gemiddelde AVP-premie in de afgelopen jaren met 20 procent gestegen. De stijging voor gezinssituaties zonder kinderen bedraagt 10 procent. Rechtsbijstandverzekeraars hanteren doorgaans voor alleenstaanden een korting op de premie.
2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page