top of page

Case Woonfonds 

Voor Woonfonds schrijven we op wekelijkse basis artikelen. Op deze pagina een greep uit het inmiddels rijke assortiment. De onderwerpen zijn gevarieerd en benadrukken dat  Woonfonds als bank verder kijkt dan de gebaande paden.

home keys
Uw huis verduurzamen in 5 stappen

Een huis verduurzamen is altijd een goed idee. Zeker als het voor meer wooncomfort zorgt en uw klant er op termijn mee bespaart. Toch krijgen we veel vragen van klanten over het energiezuiniger en duurzamer maken van hun woning. Vooral de start blijkt vaak lastig. Waar moet uw klant beginnen en wat levert het eigenlijk op? We helpen u en uw klant op weg met verduurzamen in 5 stappen.

Vastgoed verhuren is echt een vak

‘Verhuren en beheren is echt een vak, niet iets om er even bij te doen’. Woorden van Frank de Vroed, bestuursvoorzitter van Rotsvast. In gesprek met Woonfonds zoomt hij in op de risico’s bij het beheer van te verhuren woningen. Of liever gezegd, de aandachtspunten waar de verhuurder bij ontzorgd kan worden. Als dat goed wordt gedaan zijn de risico’s namelijk beperkt, zo stelt de Vroed.

Steeds meer ouders kopen huis voor studerende kinderen

Voor studenten blijft het vinden van geschikte woonruimte een uitdaging. Steeds vaker wordt deze kamernood door ouders zelf opgelost. Zij kopen een appartement of woning voor hun studerende kinderen. Zoon of dochter is hiermee geholpen en ouders zien het als een goede investering voor de lange termijn. Kortom, een win-winsituatie!

Nederland kent een structureel tekort aan studentenkamers
Wie zoekt naar een éénkamerwoning loopt tegen een tekort van bijna 20.000 kamers aan. Mede door de krapte stijgen de kosten jaarlijks. Gemiddeld betaalt een student 510 euro aan maandelijkse woonlasten, los van eventuele huurtoeslag. Voor dit geld krijgt hij of zij een kamer van 17 vierkante meter, exclusief gedeelde voorzieningen. 

student%201_edited.jpg

Ook content over wonen, hypotheken en verzekeren nodig? We staan voor je klaar.

Woningmarkt naar crisis of niet?

De woningmarkt lijkt slechts een tijdelijke tik te krijgen van de huidige crisis. Veel instanties zijn positief gestemd. Is daar een reden voor of moet de roze bril af en komt er een crisis aan op de woningmarkt? Het Kadaster spreekt relativerend van een kort schrikeffect op de woningmarkt. Wat is bepalend voor de richting van de prijzen en wat kunt u verwachten?

Leaseauto drukt hypotheek zzp’er

Nederland is een ondernemend volk. Dat blijkt alleen al uit de 1,2 miljoen zzp’ers die actief zijn in ons land. Ongeveer één op de vijf daarvan leaset een auto, een aantal dat al vijf jaar op rij stijgt. De meeste zzp’ers (90%) gebruiken de leaseauto daadwerkelijk voor het werk. Veel mensen gaan een contract aan zonder stil te staan bij de gevolgen voor het afsluiten van een hypotheek.

Kim Woonfonds.jpg

“Wat een fijne club mensen! Seven-eight ontzorgt ons volledig in financiële content richting financieel adviseurs én eindklant. Na grondig veldwerk wordt een kwalitatief hoogwaardig resultaat geleverd met de juiste diepgang, rekening houdend met de contentdoelstelling.”

K. van Grinsven - contentspecialist Woonfonds, Achmea

bottom of page