top of page
  • SevenEight

WOZ-waarde schiet omhoog. Positief of niet?


De gemiddelde WOZ-waarde bedroeg begin januari €270.000. Dit is een stijging van 8,9 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het gaat om de grootste toename sinds jaren en is sowieso de hoogste waarde ooit. Voor jou als huiseigenaar is het positief dat je bezit meer waard wordt. Aan de andere kant loop je het risico op hogere woonlasten.


Bij het vaststellen van de gemiddelde WOZ wordt de waarde van alle woningen meegenomen. Hier vallen ook woningen onder die wel getaxeerd maar niet verkocht zijn, huurwoningen en nieuwbouw. De WOZ-waarde loopt ongeveer een jaar achter op de actuele prijs in de markt. Deze vertraging komt doordat woningen voor de WOZ in 2020 worden getaxeerd naar de waarde van 1 januari van het voorgaande jaar, dus 1 januari 2019. 

WOZ-waarde hardst gestegen in Weesp In Weesp steeg de gemiddelde woningwaarde met bijna 22 procent het hardst. De gemiddelde WOZ-waarde ging daar naar €351.000 in 2020. Van de vier grootste steden (de G4) steeg In Rotterdam de gemiddelde WOZ-waarde het sterkst, met bijna 16 procent tot €222.000 per woning. In Amsterdam steeg de gemiddelde WOZ-waarde met bijna 11 procent tot €418.000 per woning, de kleinste stijging binnen de G4.


Kijken we naar de waardes zelf, dan is Bloemendaal koploper met een gemiddelde WOZ-waarde van €750.000. Hekkensluiter is Delfzijl (Groningen), waar de teller begin januari op gemiddeld €134.000 stond. 


Lees het volledige artikel op hansenaaldering.nl

1 weergave0 opmerkingen

Comments


bottom of page