top of page
  • SevenEight

Woongenot maar ook stress bij nieuwbouw


In nieuwbouwwijken lijkt er meer onderlinge betrokkenheid te zijn. Buren komen vaker bij elkaar over de vloer, organiseren meer activiteiten en het vertrouwen ligt hoger. Dit blijkt uit onderzoek naar het verschil in woongenot tussen nieuw- en bestaande bouw van Nationale Nederlanden. Wel blijkt dat het kopen van een nieuwbouwwoning stressvoller is. Bovendien wordt nieuwbouw steeds duurder.


Woongenot wordt niet alleen bepaald door een hechte buurt. Veel aandacht voor duurzaamheid en het weinige onderhoud zijn doorgaans minstens zo belangrijk. Daarnaast zien 86% van de eigenaren hun nieuwbouwwoning als een goede investering voor de toekomst.


Nieuwbouw als investering?

Onderzoek van De Nederlandse Bank maakt duidelijk dat duurzamere woningen meer opleveren bij verkoop dan woningen met een laag energielabel. In die zin kan nieuwbouw gezien worden als een goede investering. Wel staat er vaak ook een hogere aanschafprijs tegenover. De hang naar duurzaamheid brengt veel regels en voorwaarden met zich mee bij het bouwen van nieuwe woningen. Mede hierdoor worden nieuwe woningen volgend jaar gemiddeld 15 procent duurder, aldus berichtgeving in Het Financiele Dagblad.


Lees het volledige artikel op Wegwijs.nl

3 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page