top of page
  • SevenEight

Woningmarkt richting crisis of niet?


De woningprijzen blijven vooralsnog stijgen, zo stelt vastgoedonderneming Colliers in haar recente rapport. Coronacrisis of niet, in het eerste kwartaal lagen de prijzen bijna 10% hoger dan een jaar geleden. Het Kadaster spreekt relativerend van een kort schrikeffect op de woningmarkt. Wat is bepalend voor de richting van de prijzen en wat kan je verwachten?


Vanaf begin maart daalde het aantal woningverkopen. Tussen 23 maart en 12 april lag het aantal zelfs 43% lager ten opzichte van dezelfde weken vorig jaar. In dat licht is de prijsstijging opmerkelijk, al is de vraag wanneer de verkopen daadwerkelijk plaatsvonden. Er kan maanden vertraging zitten in het moment van verkoop en de overschrijving bij de notaris. Vooral praktische problemen lijken de oorzaak van dalende verkopen. Veel kopers zien het bezichtigen van een woning niet zitten. Daarnaast moeten makelaars plotseling overstappen op meer digitaal werken.


Meer keus voor kopers Als koper krijg je in de krappe markt iets meer keus. Van eind februari tot half maart steeg het aanbod te koop staande woningen met 24%, wat neerkomt op zo’n 12.500 extra woningen. Met de aanname dat deze ook minder snel verkocht worden, krijg je als koper langzamerhand meer mogelijkheden.


Lees het volledige artikel op findigo.nl

9 weergaven0 opmerkingen
bottom of page