top of page
  • SevenEight

Woningen weer duurder, verkopen toegenomen


De prijs van koopwoningen lag in september 6,1 procent hoger dan in dezelfde maand vorig jaar. Als we het op kwartaalniveau bekijken vlakt de prijsstijging af. Bijvoorbeeld in Amsterdam is de prijsstijging het kleinst sinds medio 2014. Langzamerhand neemt het aantal woningverkopen toe. Ondanks deze toename is het nog steeds een markt waarin verkopers de macht in handen hebben.


Alle woningtypen kenden in het derde kwartaal een prijsstijging ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De prijsstijging was met ruim 7 procent opnieuw het grootst bij appartementen, overigens de kleinste prijsstijging in drie jaar.


Prijsstijging vlakt af

November vorig jaar registreerde het Kadaster nog een prijsstijging van 9,5 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Ook in de maanden daarna is meer betaald voor woningen, wel is prijsstijging minder heftig. Het ‘dieptepunt’ is afgelopen augustus, toen de gemiddelde woning 5,7 procent meer waard werd. Overigens neemt dit niet weg dat je in historisch perspectief relatief veel betaalt voor een woning. Vergeleken met het dal in juni 2013 lagen de prijzen in september ruim 40 procent hoger.


Lees het volledige artikel op Hansenaaldering.nl

3 weergaven0 opmerkingen
bottom of page