top of page
  • SevenEight

Woningaanbod snelst verkocht sinds 2002


De woningmarkt heeft weinig tot niet te lijden gehad onder de coronacrisis. Er is meer boven de vraagprijs verkocht dan ooit tevoren: 52% van alle woningen werd voor meer verkocht dan dat ervoor gevraagd werd. Het aantal verkopen steeg ten opzichte van het eerste kwartaal dit jaar maar daalde licht met bijna 4% in vergelijking met het jaar ervoor. Dit laat de NVM weten tijdens de presentatie van de cijfers van het tweede kwartaal.


Het was een kwartaal dat zo goed als geheel in coronatijd plaats vond. Hierdoor is ook een eventueel effect van de maatregelen van alle door de overheid genomen maatregelen zichtbaar.


Gemiddelde woning verkocht voor 335.000   De prijs van verkochte woningen is in het tweede kwartaal van 2020 toegenomen, met 8,8% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De gemiddelde transactieprijs van verkochte woningen komt daarmee uit op 335.000 euro.


Woningaanbod snelst verkocht sinds 2002 De looptijd van het aanbod, dus de tijd in dagen dat een woning gemiddeld te koop staat, daalt normaal gesproken in een tweede kwartaal. Dat is ook nu het geval. De gemiddelde woning in Nederland staat nu 98 dagen te koop. De laatste keer dat het aantal dagen onder de 100 lag, was in 2002.

61% van het aanbod staat gemiddeld korter dan 1 kwartaal te koop. Dat was vorig kwartaal nog 53%. Voor nog slechts 17% van de te koop gezette woningen geldt dat ze langer dan een jaar te koop staan. Ook dit percentage daalt, maar niet zo snel.


Lees het volledige artikel op jjmeijer.nl

3 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page