top of page
  • SevenEight

Wijzig je hypotheek bij deze veranderingen


Er zijn verschillende redenen om een hypotheek aan te passen. Bijvoorbeeld wanneer je financiële situatie is veranderd door een promotie, een nieuwe baan of het ontvangen van een erfenis. Ook bij het aflopen van de rentetermijn van je hypotheek heb je nieuwe mogelijkheden. Dit zijn de meest gebruikelijke opties.


Los van je persoonlijke financiën kunnen ook je woonwensen veranderen in de loop van de tijd. Denk aan de behoefte aan een meer toegankelijke woning bij het ouder worden of de wens om te verduurzamen. Deze zaken kunnen aanleiding zijn voor het wijzigen van je hypotheek. Hetzelfde geldt voor veranderingen in de rente of de voorwaarden van hypotheekverstrekkers. Mogelijk zijn er bij jou geen grote veranderingen, maar is het verlagen van maandlasten het belangrijkste doel.


Wijzigen hypotheek: de mogelijkheden op een rij

Wil jij je hypotheek aanpassen, bijvoorbeeld voor het financieren van een verbouwing of het verlagen van je maandlasten? Dat kan op verschillende manieren. De meest voorkomende zijn:


  • Hypotheek oversluiten

Zelfs na de stijging van de hypotheekrente kan het oversluiten van de hypotheek nog voordelen bieden. Zo kan de afgesproken rente bij een andere geldverstrekker alsnog lager zijn. Houd wel rekening met de oversluitkosten en boeterente als je oversluit tijdens de looptijd van je hypotheek. Ook kan oversluiten de hypotheekrenteaftrek beïnvloeden.


2 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page