top of page
  • SevenEight

Wat als je meer dan 0 procent spaarrente wilt?


Wat is de overeenkomst tussen een eekhoorn en mens? Allebei leggen ze graag een voorraad aan voor mindere tijden. Zeker bij nadere onzekerheid is de neiging om te hamsteren groot. De één verzamelt nootjes om daar de winter mee door te komen, de ander zet geld op een spaarrekening. De eekhoorn hoeft zich niet druk te maken om de waarde van zijn verzameling. Voor spaarders ligt dit anders. Bij welke bank krijg je nog rente voor je zuurverdiende spaargeld?


Een aantal banken biedt al geen rente meer op een reguliere internetspaarrekening. Hieronder vallen ABN Amro, Moneyou en Triodos Bank. Andere grote aanbieders als Rabobank en ING zitten daar met 0.01 rente slechts nipt boven.


Top-5 spaarrente reguliere spaarrekening De hoogste rente op een spaarrekening zonder voorwaarden bedraagt op dit moment 0.20 procent. Op een bedrag van € 25.000 is dat € 50 per jaar. Zeker geen vetpot maar in ieder geval meer dan niks. De volledige top-5 aanbieders ziet er als volgt uit:


Lloyds Bank* - 0.20% NIBC Direct en LeasePlan Bank - 0.15% DHB Bank - 0.10% Anadolubank - 0.08% Nationale Nederlanden - 0.07%


* als enige bank uit de top-5 valt Lloyds Bank onder een buitenlands depositogarantiestelsel, het Duitse in dit geval. De dekking van dit stelsel is hetzelfde (€100.000) maar je moet bij een eventueel faillissement bij de Duitse toezichthouders aankloppen.


Lees het volledige artikel op hansenaaldering.nl

3 weergaven0 opmerkingen
bottom of page