top of page
  • SevenEight

Voordeel rentemiddeling hypotheek groter door nieuwe regels

Bijgewerkt op: 5 sep. 2019


Heb jij een lopende hypotheek met een torenhoge hypotheekrente uit het verleden? Ook in die situatie kun je profiteren van de huidige rentestanden. Die staan historisch laag. Naast het oversluiten van je hypotheek is rentemiddeling een optie. Daarbij betaal je een rente die onder je huidige niveau ligt, goed voor de maandlasten. Bovendien maken nieuwe regels het sinds juli interessanter.


Bij het oversluiten van je hypotheek is een lagere rente het doel. Wat jij minder betaalt aan rente loopt de bank mis. In sommige gevallen kan deze boete hoog uitvallen (Hier lees je hoe de boete wordt berekend). Als klap op de vuurpijl moet deze in één keer betaald worden. Reden voor veel huiseigenaren om af te zien van oversluiten.

Rentemiddeling: Boete gespreid betalen

Een andere manier om toch te profiteren van de lage rente is door middel van ‘rentemiddeling’. Je betaalt de boete dan niet in een keer, maar je spreidt hem over de totale nieuwe rentevaste periode. In de praktijk spreek je een nieuwe rente af met de geldverstrekker, die tussen de laagste rente en jouw huidige rente ligt. Zo levert zowel de bank als jij iets in. Vandaar de term middeling.


Lees het volledige artikel op Wegwijs.nl

8 weergaven0 opmerkingen
bottom of page