top of page
  • SevenEight

Voor 2020 fiscaal vriendelijk schenken aan je kinderen?


Schenken tijdens je leven kan grote fiscale voordelen opleveren. Laat je een erfenis na, dan staat de Belastingdienst namelijk in de rij om een deel te incasseren. Je kunt deze belastingaanslag voor zijn door gebruik te maken van vrijstellingen. Waar de kinderen het geld voor gebruiken bepaalt hoeveel je fiscaal vriendelijk kunt schenken.


De belasting op een erfenis aan kinderen kan flink in de papieren lopen. Tot een bedrag van €124.726 bedraagt de schenkbelasting 10 procent. Is de erfenis groter? Over het merendeel betalen de kinderen 20 procent.


Hoeveel mag ik mijn kind belastingvrij schenken? De Belastingdienst maakt onderscheid in schenkingen die je ieder jaar mag doen en eenmalige giften. Voor de hoogte van de vrijstelling is de relatie met de ontvanger van belang. We kijken nu naar de mogelijkheden voor kinderen, waar ook pleeg- en stiefkinderen onder vallen. De jaarlijkse vrijstelling bedraagt € 5.428 in 2019, eenmalige vrijstellingen zijn:

  • Schenking van € 26.040 die je kind vrij mag besteden Je zoon of dochter mag zelf weten waar het geld aan uitgegeven wordt. Op de spaarrekening zetten is ook een optie.

Lees het volledige artikel op Findigo.nl

4 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page