top of page
  • SevenEight

Vakantiehuisje kopen? De pluspunten en risico’s


De verkoop van vakantiehuisjes, ofwel recreatiewoningen, liep vorig jaar als een trein. Het aanbod beschikbare recreatiewoningen is met maar liefst 57% gedaald. In dezelfde periode nam de gemiddelde verkoopprijs met 13,6% toe. Raak jij ook enthousiast van je eigen vakantiehuisje aan zee of langs de bosrand? Neem zowel de voor- als nadelen mee in je overweging.


Overbieden op vakantiehuisje Door de stijgende prijzen en het krappe aanbod dreigt ook de recreatiewoningmarkt oververhit te raken. Bij 14% van de transacties ligt de verkoopprijs hoger dan de vraagprijs. In Zeeland is de concurrentie onder kopers het grootst. Gemiddeld wordt daar op 1 van de 5 vakantiewoningen overboden. Wie trouwens denkt een leuk stulpje in Zeeland te kopen, moet rekening houden met een gemiddelde vraagprijs van bijna 6 ton.

Vakantiehuisje kopen als investering Met de huidige lage spaarrente kan een vakantiehuisje een goede investering zijn. Naast mogelijke verhuur kun je profiteren van een mogelijke waardestijging van het vakantiehuisje zelf. Naast de financiële pluspunten zijn andere voordelen:

  • Je hebt gegarandeerd een vakantieplekje, geen gedoe met de planning

  • Je weet waar je terecht komt, geen vieze huisjes meer of een doorgezakt bed

  • Je kent de omgeving

  • Je kunt de vakantiewoning naar jouw voorkeuren inrichten

Lees het volledige artikel op wegwijs.nl


3 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page