top of page
  • SevenEight

Tijdelijk geen boete bij ontbreken energielabel


Sinds begin dit jaar is de aanvraag van een nieuw energielabel een stuk duurder geworden. Dit komt doordat de beoordeling niet meer online wordt gedaan maar door een inspecteur ter plaatse. Het opstarten van deze nieuwe meetmethode gaat niet over rozen. Vanwege het moeizame proces gaat de overheid soepeler om met het ontbreken van het verplichte energielabel bij verkoop of verhuur.


In 2008 stelde de Europese Unie al een verplicht energielabel in. In Nederland werd het pas een verplichting in 2015, na enkele reprimandes van de EU. Het beoordelingsysteem bleek echter te weinig accuraat en er moest een nieuwe manier van beoordelen komen. Dat het ook nu niet vlekkeloos gaat ligt helemaal in de lijn.

Nieuwe beoordeling energielabel woningen Sinds begin 2021 is voor het krijgen van een geldig energielabel een inspectie ter plaatse nodig. Huiseigenaren leveren dus niet alleen zelf informatie aan over de energieprestatie van de woning. Door deze inspectie op locatie is de aanvraag van een energielabel fors duurder geworden. Van ongeveer twee tientjes naar bijna €200.


Lees het volledige artikel op 100procentverzekerd.nl

4 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page