top of page
  • SevenEight

Startershypotheek aanvullen: 5 opties voor extra ruimte


Vooral jongere woningkopers slaan hun slag op de huidige woningmarkt, zo blijkt uit marktcijfers. De afgekoelde woningmarkt biedt meer ruimte voor starters, ondanks de gestegen hypotheekrente. Ben je zelf ook starter? Op deze 5 manieren kun je een hypotheek aanvullen en komt je eerste huis een stap dichterbij.


De term startershypotheek zie je met regelmaat voorbij komen in de media. In de praktijk bestaat er geen specifieke startershypotheek. Het gaat om een reguliere hypotheek voor mensen die hun eerste een eigen huis kopen. Zo kijkt de geldverstrekker, ook bij starters, wat je maximaal kunt lenen op basis van je inkomen en eventuele schulden.


  1. Starterslening als aanvulling op hypotheek Heb jij een huis op het oog dat duurder is dan je maximaal kunt lenen? In sommige gemeentes kun je, voor het deel dat boven je maximale hypotheek valt, een starterslening aanvragen. Niet elke gemeente biedt deze lening aan en de voorwaarden kunnen per gemeente verschillen. Bij diverse gemeentes kun je voor een starterslening tot maximaal 20% van de koopsom extra lenen, plus eventuele verbeter- of meerwerkkosten. Daarnaast moet de hoofdlening onder de garantiestelling van de NHG vallen. Een starterslening combineren met een familiehypotheek is dus niet mogelijk.


6 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page