top of page
  • SevenEight

Starter overweegt tiny house, tuinhuis of containerwoning


In het spoor van de huizenprijzen is ook het vertrouwen in de woningmarkt gestegen in het afgelopen kwartaal. Dit blijkt uit de woonindex van ING. De index steeg met vier punten naar 109. Bij een stand vanaf 100 punten is er sprake van optimisme. Niet iedereen is even enthousiast. Vooral starters zien de huidige woningmarkt minder zonnig in. Wie voor het eerst een woning koopt moet steeds vaker concessies doen.


Zowel starters als huiseigenaren verwachten dat de huizenprijzen de komende tijd verder stijgen, de hypotheekrente verder daalt en er meer woningen worden verkocht. Ondanks het gestegen optimisme, wordt de huidige woningmarkt gezien als een relatief ongunstige periode om een huis te kopen. Vooral starters (60%) maken zich zorgen over de betaalbaarheid van koopwoningen.


33% starters niet gelukt woning te kopen in 2020

Starters hebben het al langer moeilijk op de woningmarkt. Ze hebben er een hard hoofd in een geschikte woning te kunnen vinden. De torenhoge huizenprijs is de boosdoener. Daarnaast is het afsluiten van een hypotheek met een studieschuld lastig. Zo lukte het één op de drie starters niet om in 2020 een woning te kopen. Hierdoor staat een steeds grotere groep starters langs de kant van de woningmarkt te speuren naar een betaalbaar huis.


Lees het volledige artikel op Findigo.nl

6 weergaven0 opmerkingen

留言


bottom of page