top of page
  • SevenEight

Stapsgewijs je hypotheek oversluiten zonder boeterente? Helaas...


Je kan er de laatste jaren bijna niet omheen: de historisch lage hypotheekrente. Prettig voor toekomstige kopers. Misschien ben jij minder enthousiast omdat je er op dit moment niet van profiteert. Jouw hypotheek oversluiten kan de oplossing zijn. Dat kost je over het algemeen wel een boeterente. De oplossing kan gezocht worden in het oversluiten van je hypotheek in kleine stapjes. Waarom is deze vorm van oversluiten nog geen gemeengoed?


Stapsgewijs oversluiten is al enkele jaren een onderwerp van gesprek in de Tweede Kamer. Eind 2017 schreven we er al over. Inmiddels zijn we twee jaar verder en bieden de meeste geldverstrekkers stapsgewijs oversluiten niet aan. Maar wat is het en wat zijn de voor- en nadelen voor jou als huiseigenaar?


Stapsgewijs oversluiten van je hypotheek

Het is gebruikelijk dat je op je hypotheek jaarlijks een deel boetevrij mag aflossen. Het exacte percentage verschilt per geldverstrekker en komt doorgaans neer op 10 tot 20 procent van de hypotheeksom. Door jaarlijks 10% op je hypotheek af te lossen en dat bedrag vervolgens terug te lenen, sluit je in stapjes je hypotheek over. Hieronder vind je een overzicht met enkele voor- en nadelen van deze manier van oversluiten:


Lees het volledige artikel op Boudesteyn.nl

8 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page