top of page
  • SevenEight

Rabobank en ING verhogen hypotheekrente. Volgt de rest?Per 18 oktober verhoogt Rabobank de hypotheekrente. Het is lang niet de enige bank waar de hypotheekrentes oplopen. De kans is bovendien groot dat andere geldverstrekkers het voorbeeld volgen en ook hun rentes verhogen. Een van de redenen voor deze beweging is een oplopende marktrente.


Eind vorige week voerde ING een verhoging van de hypotheekrente door. Eerder al deden geldverstrekkers als Aegon, Obvion en Nationale Nederlanden hetzelfde. Alhoewel het doorgaans om kleine verhogingen gaat, zijn er uitschieters tot 0,15 procent.


Laagste hypotheekrentes

We zetten de laagste hypotheekrentes van het moment voor je op een rij. Hierbij gaat het om hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Kijk bij het selecteren van een hypotheek niet alleen naar de laagste rente. Ook de voorwaarden zijn van belang. Onze adviseurs voorzien je graag van advies over een passende hypotheek met de laagste rente.


Variabel > 1,25%

1 jaar > 0,70%

5 jaar > 0,74%

10 jaar > 0,83%

20 jaar > 1,17%

30 jaar > 1,38%


Oplopende rentes

Voor de richting van de hypotheekrente kijken we onder andere naar de rente op Nederlandse staatsobligaties. Dit zijn leningen die de overheid uitgeeft. Sinds augustus stijgt deze rente gestaag. In die maand moest je als investeerder bijbetalen (- 35%) voor het onderbrengen van je geld bij de overheid. Inmiddels is deze negatieve rente bijna weggepoetst. Deze ontwikkeling is over het algemeen met vertraging terug te zien in de richting van de hypotheekrentes, vooral die met een langer rentevast termijn.
6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page