top of page
  • SevenEight

Overheid wil af van tweelingpolis, zorgverzekeraars niet


Ondanks de oproep van Ernst Kuipers, minister van Volksgezondheid, geven zorgverzekeraars aan niet van plan te zijn te stoppen met tweelingpolissen. Volgens Kuipers maken deze polissen het kiezen van een zorgverzekering lastiger. Verzekeraars geven zich niet zomaar gewonnen. Ze eisen een betere compensatie voor verzekerden die bovengemiddeld veel zorg nodig hebben.


Een tweelingpolis is bijna dezelfde basiszorgverzekering bij één zorgverzekeraar, maar dan onder een andere naam. De kloon van de oorspronkelijke verzekering is vaak goedkoper, tot soms wel €20 per maand. Het prijsvoordeel leidt vaak wel tot een versoberde dekking van de zorgverzekering. Je loopt dan het risico op hogere kosten voor zorg bij zorgverleners waar de verzekeraar geen contract mee heeft.


Zorgverzekering: het probleem van tweelingpolissen

Op zichzelf hoeft een goedkopere en minder uitgebreide zorgverzekering geen probleem te zijn. De kleine verschillen maken het echter extra lastig om polissen goed met elkaar te vergelijken. Zo is het niet altijd duidelijk waarom de ene verzekering goedkoper is dan de andere. In sommige gevallen kiezen mensen soms een goedkopere verzekering, terwijl ze eigenlijk beter af zouden zijn met de duurdere variant, omdat die meer zorg dekt.
8 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page