top of page
  • SevenEight

Ontbindende voorwaarden belangrijker in Coronatijd



De krapte op de huizenmarkt houdt al enige tijd aan. Doordat het aanbod schaars is, slaan veel kopers de ontbindende voorwaarden over in het voorlopig koopcontract. Dit is echter niet zonder risico. Zeker nu de samenleving ontwricht wordt door het coronavirus, is het extra verstandig ontbindende voorwaarden niet over te slaan. Of spits er één specifiek toe op het coronavirus.


Aan het tekenen van een voorlopig koopcontract zit weinig ‘voorlopigs’. Na het tekenen mag je binnen drie werkdagen zonder reden afzien van de (ver)koop. Daarna loop je het risico op een boete van 10 procent van de koopsom. Met ontbindende voorwaarden kan je in specifieke situaties wel zonder boete afzien van de (ver)koop. Wel moet je in dat geval aan de vereisten voldoen. 


Denk goed na over de voorwaarden Zeker in deze markt is de gemiddelde verkoper niet enthousiast over het tekenen van een contract met veel voorbehouden. De kans dat de koop uiteindelijk niet doorgaat stijgt naarmate er meer ontbindende voorwaarden zijn. Zij stappen dan liever over naar iemand die er minder heeft. Bedenk bij het opstellen van het koopcontract welke risico’s je loopt en welke ontbindende voorwaarden daarbij nodig zijn. In dit artikel vind je de meest gebruikte ontbindende voorwaarden.


Lees het volledige artikel op hansenaaldering.nl

3 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page