top of page
  • SevenEight

Maak je huis winterklaar en voorkom schade


Nu de bladeren van de bomen vallen, wordt het de hoogste tijd om je woning winterklaar te maken. Zowel in de herfst als winter stijgt het risico op schade aan je woning door weersomstandigheden. Denk aan vorst, sneeuw en flinke regenbuien. Gelukkig kan je ook zelf actie ondernemen om problemen te voorkomen.


Zorg voor een schone dakgoot

Bladeren en ander vuil in je dakgoot zijn de hoofdoorzaak voor verstoppingen. Het water stroomt in dat geval niet goed weg. Zeker als het vervolgens gaat vriezen, kan dit zorgen voor scheuren en ligt lekkage op de loer. Naast het vegen van de dakgoot, kunnen ook bladvangers boven in de regenpijp uitkomst bieden. Hiermee voorkom je dat de bladeren het water in de regenpijp blokkeren, al moet je ook de bladvangers periodiek leeghalen.


Schakel een schoorsteenveger in

Door de hoge energieprijzen gebruiken meer mensen hun open haard, met een stijgende kans op brandschades. Heb jij de blokken hout ook al klaarliggen? Laat je schoorsteen voor gebruik schoonvegen door een deskundige. Bewaar het bonnetje van de uitvoerder, zodat je bij eventuele schade kunt aantonen dat het onderhoud heeft plaatsgevonden.


4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page