top of page
  • SevenEight

Je woning verduurzamen met geld uit het Warmtefonds


Je woning verduurzamen kost minimaal zo’n €2.500. Pak je het groots aan, dan is meer dan €20.000 realistisch. Een flinke investering die niet voor iedereen is weggelegd. Het Warmtefonds moet verduurzamen voor meer mensen mogelijk maken. De eerste stap is gezet in februari 2020, bij het fonds kun je nu terecht voor een lening tegen een gunstige rente. Vanaf 2021 komen ook mensen die ‘moeten’ verduurzamen, maar dat financieel niet kunnen, in aanmerking voor een lening vanuit dit fonds. Let op: de lening kan uitsluitend gebruikt worden voor verduurzaming.


In sommige wijken wordt gekozen om woningen gezamenlijk te verduurzamen. Gemeenten en woningcorporaties stimuleren deze centrale aanpak met het oog op doelen uit het klimaatakkoord. Mensen die geen (extra) lening kunnen afsluiten, worden hierbij aangespoord om toch deel te nemen. Minister Ollongren ontwikkelt een leningvorm waar ook deze groep gebruik van kan maken. 


Warmtefonds hypothecaire lening voor ‘bijzondere’ doelgroep Vanaf januari 2021 hoopt het Warmtefonds een hypothecaire lening op maat te kunnen leveren voor mensen die ‘moeten’ verduurzamen, maar daar het geld niet voor hebben. De financiële ruimte van de lener bepaalt hoeveel er maandelijks redelijkerwijs afgelost kan worden. Mocht iemand €9.000 nodig hebben, maar geen ruimte hebben de lening maandelijk af te lossen, wordt de aflosverplichting uitgesteld. Over het uitstel wordt geen extra rente gerekend. Periodiek zal worden gekeken of er ruimte is om (extra) te aflossen. 


De maximale hypothecaire lening bedraagt €25.000. Het Warmtefonds neemt de kosten van het aanvragen en afsluiten van de lening voor zijn rekening. Daarnaast staan zij ook garant voor de restschuld als de woning bij verkoop onder water staat. De overige voorwaarden en regelingen zullen in juli 2020 gepresenteerd worden. 


Lees het volledige artikel op Hansenaaldering.nl

3 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page