top of page
  • SevenEight

Je woning verduurzamen? De gemiddelde kosten per maatregel


De bereidheid om de eigen woning te verduurzamen is groot. Tegelijkertijd zien woningeigenaren ook veel beren op de weg. Naast de praktische rompslomp vormt vooral de investering een drempel. Dit kun je globaal aan kosten verwachten als je gaat verduurzamen.


Bijna driekwart van de woningeigenaren wil zijn of haar woning verduurzamen. Dit blijkt uit onderzoek van de Volksbank. De belangrijkste reden is besparen op de energierekening. Daarnaast weegt bijdragen aan een beter milieu of klimaat ook mee. Ondanks de wens tot verduurzaming voorziet 90% van de ondervraagden problemen.


Veel huiseigenaren weten niet wat verduurzamen woning kost

Veel huiseigenaren zien op tegen de kosten van verduurzaming. Mogelijk komt dit door het beperkte inzicht in de werkelijke kosten. Zo schat 30% van de ondervraagden de investering in tien zonnepanelen te laag in, terwijl evenveel mensen het juist te pessimistisch inschatten. Bijna 20% heeft überhaupt geen idee van het kostenplaatje. Een vergelijkbare uitslag is te zien bij de geschatte investering in een warmtepomp.


4 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page