top of page
  • SevenEight

Energielabel belangrijker voor woningwaarde. Tijd voor verduurzaming?Het effect van een verbeterd energielabel is groter dan ooit. Gemiddeld is een woning met een verbeterd energielabel 7,2% meer waard dan met het oude label. Vooral als je verschillende treden omhoog gaat, stijgt de woningwaarde fors. Het verduurzamen van je woning is een grote investering. Zo kun jij de verduurzaming financieren.


Sinds eind 2021 speelt het energielabel een steeds grotere rol bij de verkoopprijs van een woning. De energieprijzen rezen sindsdien de pan uit, waardoor een duurzame woning voor meer mensen belangrijk werd. In de laatste twee kwartalen neemt deze trend verder toe, blijkt uit onderzoek van Brainbay.


Waardevermeerdering bij verbetering energielabel

De waardevermeerdering van een woning neemt sterker toe wanneer het energielabel met grotere sprongen wordt verbeterd. Zo is de waardevermeerdering gemiddeld 10,4% als het label van D naar A+ gaat. Ook levert een duurzamere woning meer op naarmate deze een ouder bouwjaar heeft. Verder bestaan grote verschillen tussen provincies. Zo is een woning in Groningen die van label C naar A gaat gemiddeld 8,7% meer waard, terwijl dat in Utrecht maar 3,5% is.
4 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page