top of page
  • SevenEight

Hypotheekrente naar 0.99 procent. Welke bank volgt?


Een 10 jaar vaste hypotheek sluit je sinds kort tegen een hypotheekrente van nog geen 1 procent. NICB duikt voor het eerst onder deze historische grens, met haar nieuwe hypotheeklabel Lot Hypotheken. Ook bij ABN Amro kan je 10 jaar afsluiten voor 0.99 procent. Wel moet het bij ABN gaan om een woning met energielabel A. De concurrentie volgt deze banken op de voet, met hypotheekrentes rond de 1 procent. Het is wachten tot ook deze aanbieders de rente verlagen.


De 0.99 procent hypotheekrente bij Lot Hypotheken geldt voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie. NHG-hypotheken kan je afsluiten bij een hypotheekbedrag tot €310.000.


Laagste hypotheekrente 10 jaar vast

In de rentelijstjes ontlopen verschillende geldverstrekkers elkaar niet veel in de strijd om de laagste hypotheekrente. Onderstaand de partijen die op dit moment een hypotheekrente rond de 1 procent aanbieden. Let wel op mogelijk aanvullende voorwaarden. Zo gaat het bij Obvion om een hypotheek voor nieuwbouw en geldt het ABN tarief alleen voor huizen met energielabel A. Daarnaast kunnen andere beperkingen gelden, bijvoorbeeld wanneer je extra wilt aflossen of je hypotheek meeneemt bij een verhuizing. Staar je bij het afsluiten van een hypotheek niet blind op de rente alleen.


Top-6 laagste hypotheekrente

Lot Hypotheken 0.99

ABN AMRO 0.99

Lloyds bank 1.00

Obvion 1.00

Hypotrust 1.01

Reaal 1.04


Hypotheekrente alle rentevaste termijnen omlaag Sluit je liever een hypotheekrente met een rentevaste termijn van 20 of 30 jaar? Ook die rentetarieven zetten in de afgelopen weken de daling voort. Hiermee volgt de hypotheekrente de rente op staatsleningen (staatsobligaties). Kort gesteld zijn deze leningen richtinggevend voor de hypotheekrente. De laagste 20 jaar vaste hypotheekrente bedraagt op dit moment 1.40 procent. Bij 30 jaar vast staat de teller op 1.75 procent.


Lees het volledige artikel op jjmeijer.nl

7 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page