top of page

Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie wijzigt per juli


Wie op of na 1 juli een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie afsluit, krijgt te maken met meerdere wijzigingen. Het voordeel is dat een aanvraag over het algemeen eenvoudiger wordt. Daarnaast is het onder voorwaarden ook mogelijk om op een bestaande aflossingsvrije lening NHG te krijgen, ondanks dat de renteaftrek gedurende de looptijd komt te vervallen.


De stichting achter Nationale Hypotheek Garantie (NHG) heeft verantwoorde woonfinanciering als doel. De stichting bepaalt de voorwaarden van een NHG-hypotheek. Met regelmaat worden deze regels aangepast aan de situatie op de woningmarkt. We beschrijven de belangrijkste aanpassingen per juli. Wil je elk detail doorspitten? Hiervoor kan je terecht op de NHG site zelf.


Gebruik van brondata bij aanvraag Nationale Hypotheek Garantie Met brondata worden op één centrale plek gegevens verzameld voor de aanvraag van je hypotheek. Door deze data te delen met bijvoorbeeld een geldverstrekker kan je hypotheekaanvraag sneller worden afgehandeld. Alle benodigde informatie is namelijk op één plek te vinden. NHG staat vanaf 1 juli het gebruik van brondata onder voorwaarden toe.


Goedkopere woningtaxatie toegestaan

Vanaf 1 juli gaat NHG ook desktopstaxaties accepteren. Een desktoptaxatie is een sneller en goedkoper alternatief voor de huidige manier van taxeren, waarbij de taxateur fysiek de woning taxeert. Voor desktoptaxaties geldt dat NHG ze accepteert voor leningen tot 90 procent van de woningwaarde. Wil je ook kwaliteitsverbeteringen (verbouwingen) en energiebesparende voorzieningen meenemen in de hypotheeksituatie? Een desktoptaxatie hiervoor kan waarschijnlijk pas vanaf 1 januari 2022.


Lees het volledige artikel op 100procentverzekerd.nl

3 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page