top of page
  • SevenEight

Huizenprijs gaat dalen volgens ING en stijgen aldus Rabobank

Bijgewerkt op: 9 mrt. 2021


Al sinds het ontstaan van de covid crisis wordt er gespeculeerd over het effect op de woningmarkt. In eerste instantie werden dalende huizenprijzen voorzien, in een afkoelende woningmarkt. Tot nu toe is het tegendeel waar. De huizenprijzen rijzen de pan uit en het aanbod is minimaal. Voor 2021 zijn de meningen onder banken verdeeld. Waar bijvoorbeeld ING een kleine daling voorziet, zet Rabobank juist in op een flinke stijging. Waar komt het verschil vandaan?


Waar baseren de grootste drie banken hun voorspelling van de huizenprijzen op? We geven een samenvatting van de prognoses en argumenten.

  • ING: lichte afkoeling op de woningmarkt ING verwacht een afkoelende woningmarkt. Het aantal woningverkopen daalt mogelijk met 10 procent. Als reden hiervoor geeft de bank oplopende werkloosheid door corona en het relatief lage vertrouwen in de woningmarkt. Overigens zal er in het eerste kwartaal nog wel veel animo zijn, vooral onder jonge kopers. Dit als gevolg van wijzigingen rond de overdrachtsbelasting. Veel starters stellen de koop van een woning uit tot 2021. Naast het aantal woningverkopen verwacht ING ook een daling van de woningprijs. De prijs zal volgend jaar 0,5 procent lager liggen dan in 2020. De prijsdaling kan afgeremd worden als de corona maatregelen eerder worden opgeheven en de economie zich sneller herstelt dan verwacht.

Lees het volledige artikel op 100procentverzekerd.nl

13 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page