top of page
  • SevenEight

Huishoudens gaven in mei bijna 13 procent minder uit


Afgelopen mei hebben we met zijn allen 12,8 procent minder besteed dan in mei vorig jaar, meldt het CBS. Deze krimp is kleiner dan in april. Wel gaat het alsnog om de op één na grootste ooit gemeten. Vooral aan diensten is minder uitgegeven. Onder andere voor eten en drinken werd wel de portemonnee getrokken. 


De uitgaven aan diensten lagen in mei 22,4 procent lager dan een jaar eerder. Hieronder vallen onder meer een bezoek aan een restaurant, theater, pretpark of sportschool. Ook deelname aan het openbaar vervoer wordt gezien als een dienst, waar minder gebruik van werd gemaakt. Aan diensten als internetabonnementen, verzekeringen en koeriersdiensten gaven consumenten juist meer uit.

Winkels zien klant terugkeren

Drie weken geleden meldde het CBS dat de detailhandel in mei 8,2 procent meer heeft omgezet dan in mei 2019. Dat is de grootste groei in 14 jaar tijd. Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet. Huishoudens kochten vooral minder kleding, schoenen en personenauto’s, maar schaften meer elektrische apparatuur en woninginrichtingsartikelen aan.


Lees het volledige artikel op Boudesteyn.nl

3 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page