top of page
  • SevenEight

Huis kopen en verhuren eerder verboden in grote steden


Het kopen en verhuren van woningen is populair, ook onder particulieren. Overweeg je ook te investeren in een verhuurwoning? Wacht niet al te lang met het in de praktijk brengen van deze plannen. Diverse grote steden willen kopen voor verhuur op korte termijn verbieden. Deze straffe maatregel moet ervoor zorgen dat beleggers geen woningen meer wegkapen voor de neus van starters en andere geïnteresseerden.


Zeker 6 procent van de totale woningvoorraad is in handen van particulieren die de woning verhuren. Al jaren is er een stijgende interesse in het kopen en verhuren van woningen. Naast particuliere kopers zijn ook grotere investeringsmaatschappijen actief op de verhuurmarkt.


Haast met verbod op kopen voor verhuur Grote steden als Rotterdam, Eindhoven, Den Haag en Haarlem willen eerder dan gepland nieuwe woningbeleggers weren uit bepaalde wijken. Uiterlijk begin volgend jaar dient er een verbod te komen op kopen voor de verhuur. Eerder zou de beperking pas in 2022 ingaan. De Eerste Kamer moet nog wel instemmen met de plannen.


Nu ook al beperkingen Op dit moment is er nog geen verbod maar hebben gemeenten al maatregelen getroffen om de koop voor verhuur te ontmoedigen. Zo hebben diverse gemeenten een zelfbewoningsplicht ingevoerd. De koop van een nieuwbouwwoning is in dat geval alleen toegestaan als je er zelf in gaat wonen. Een andere beperking is dat verhuur alleen is toegestaan na toestemming van de gemeente. De invoering van een verbod moet de gemeenten meer grip op de woningmarkt geven.


Lees het volledige artikel op 100procentverzekerd.nl

12 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page