top of page
  • SevenEight

Geld uit stenen halen? Overwaardehypotheek populair


Dit voorjaar lanceerde ABN Amro haar overwaardehypotheek. Een hypotheek waarmee je als huiseigenaar de overwaarde op je woning kan verzilveren. De bank volgde hiermee het voorbeeld van onder andere Rabobank en Florius, die al eerder met een dergelijke oplossing kwamen. De vraag blijkt groot te zijn, zo blijkt uit recente cijfers van ABN. Veel mensen hebben overwaarde maar kunnen dat niet gebruiken omdat het vastzit in stenen.


Wanneer je al enige tijd eigenaar bent van een woning is de kans groot dat je vermogen hebt opgebouwd in je huis. Oftewel, de waarde van de woning ligt hoger dan de nog resterende hypotheekschuld. De meest simpele manier om deze overwaarde te verzilveren is het verkopen van je huis. Maar wat als je helemaal niet wilt verhuizen? Een overwaardehypotheek biedt uitkomst.


Hoe werkt de overwaardehypotheek?

Stel: Je hebt een woning met een marktwaarde van €300.000. Je resterende schuld is €50.000. Je hebt dan een overwaarde van €250.000. Bij een overwaardehypotheek kun je een deel van de €250.000 laten uitkeren door de bank. Doorgaans heb je de keus uit het ontvangen van een eenmalig bedrag of een periodieke uitkering. Sommige banken bieden ook een combinatie aan.


Lees het volledige artikel op Hansenaaldering.nl

11 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page