top of page
  • SevenEight

Geen gedwongen woningverkopen tot juliGoed nieuws voor huiseigenaren die zich zorgen maken over hun financiële positie. Tot 1 juli zullen er geen gedwongen woningverkopen plaatsvinden. Dit hebben banken en verzekeraars afgesproken met de Rijksoverheid. Deze toezegging geldt ook wanneer je al gebruik maakt van regelingen die je financieel ondersteunen.


Eerder al werd bekend dat bij veel banken een betaalpauze van de hypotheekbetaling mogelijk is. Daarnaast kunnen ondernemers een beroep doen op het steunpakket dat de overheid heeft opgetuigd.


Uitstel van betaling hypotheek Het is geen garantie dat de financiële ondersteuning vanuit de overheid voldoende is om uit de problemen te blijven. Bijvoorbeeld wanneer de steun niet het totale verlies aan inkomen compenseert. In die situatie zoeken geldverstrekkers naar passende oplossingen, zoals de eerder genoemde betaalpauze. Tot 1 juli volgt geen gedwongen verkoop als er zicht is op een oplossing.


Gedwongen verkoop komt weinig voor Gedwongen verkoop komt relatief weinig voor, gemiddeld zo’n 500 keer per jaar. Geldverstrekkers houden doorgaans nauwlettend in de gaten of een huiseigenaar zijn lasten nog kan dragen. De verstrekkende gevolgen van deze coronacrisis heeft echter iedereen verrast, inclusief geldverstrekkers. Huiseigenaren nu uit hun huis zetten is voor niemand de meest gewenste oplossing.


Lees het volledige artikel op boudesteyn.nl

5 weergaven0 opmerkingen

תגובות


bottom of page