top of page
  • SevenEight

Funderingslabel nodig omdat Heel Holland Zakt

Bijgewerkt op: 27 okt. 2020


Steeds meer Nederlandse woningen kampen met funderingsproblemen. De KRO-NCRV concludeerde vorig jaar al dat ‘Heel Holland zakt’. Bij maar liefst één miljoen woningen dreigt verzakking. De schade kan fors oplopen en wordt in veel gevallen niet gedekt door de opstalverzekering. Om woningkopers te beschermen krijgen alle woningen in Nederland een funderingslabel dat de staat van de fundering aangeeft. 


Vanaf juli 2021 moet het nieuwe label in taxatierapporten worden opgenomen, naast het al verplichte energielabel. Het Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) ontwikkelde een model om de fundering op wijkniveau vast te stellen. Dit onder andere aan de hand van de grondwaterstand, satellietbeelden en de ondergrond. 


Funderingslabel van A tot E Het label geeft een oordeel dat uiteenloopt van risico A tot E. Krijgt je woning het A-label, dan is er niets aan de hand. Bij risicolabel E gaan alle seinen op rood. Er is sprake van een sterk verhoogd risico. Daarnaast zijn er tekenen van schade gesignaleerd of de woning is erger verzakt dan vergelijkbare huizen in de directe omgeving. De tussenliggende labels zijn ook nuttig. Ze wijzen je op mogelijke problemen die je zelf niet gemakkelijk kunt achterhalen. 


Lees het volledige artikel op boudesteyn.nl

5 weergaven0 opmerkingen
bottom of page