top of page
  • SevenEight

Financieel advies (op afstand) juist nu belangrijk


Zelfs wanneer de coronacrisis verder afzwakt blijven de gevolgen groot. Het vrije leven wordt ingewisseld voor een 1,5 meter samenleving. Social distancing is de nieuwe norm. Toch gaat het leven verder. Ook onderhoud van je financiën blijft belangrijk. Zeker in een tijd waarin zekerheid meer een luxe wordt. Hoe kan je de risico’s beperken en wat zijn de mogelijkheden als je juist nu een huis wilt kopen?


Is de overdracht van je huis binnenkort gepland? Of wil je profiteren van de lage hypotheekrente? De afhandeling bij de notaris, bank of financieel adviseur verloopt anders dan in normale tijden. In plaats van face-to-face contact wordt je zo veel mogelijk bijgestaan via telefoon, beeldverbinding, mail of chat. Langsgaan kan in sommige gevallen nog wel, maar onder voorwaarden.

Op afstand passeren bij de notaris De meeste notariskantoren zijn nog open. Al wordt ook hier het directe contact met klanten zoveel mogelijk beperkt. Gesprekken met de notaris vinden plaats via telefoon of beeldverbinding. Formaliteiten die horen bij het tekenen van een akte worden doorgaans ook op deze manier gedaan. Je hoeft alleen naar kantoor voor het daadwerkelijk ondertekenen van het koopcontract. In uitzonderlijke situaties kan de akte ondertekend worden zonder aanwezigheid van de notaris. Dit kan alleen als uitstel niet mogelijk is en andere betrokken partijen hiermee akkoord gaan.

In echte ‘noodgevallen’ hoeft de akte zelfs niet fysiek ondertekend te worden. De notaris moet in de akte duidelijk verantwoorden waarom dit is overgeslagen. Daarnaast moet de notaris zeker weten dat de klant uit vrije wil handelt en dat hij het eens is met de inhoud van de akte. Dit kan via audio, beeldverbinding of mail worden vastgesteld.


Lees het volledige artikel op wegwijs.nl

10 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page