top of page
  • SevenEight

Eindelijk je DSB-hypotheek boetevrij aflossen of oversluitenRuim tien jaar geleden ging de DSB-bank met veel bombarie failliet. Hoewel veel mensen gecompenseerd zijn voor hun geleden verlies, is er nog steeds een groep die hinder ondervindt van het faillissement. Zo blijkt uit onderzoek van de Volkskrant dat 51 procent van de DSB-klanten nog steeds financiële problemen ervaart. Bij negen op de tien is de lening bij de DSB-bank de boosdoener. Gelukkig is er nu een lichtpuntje aan het einde van de tunnel.


Vanaf juni 2016 opereert de voormalige DSB-bank onder de naam Finqus. Je kunt bij deze partij geen nieuwe hypotheek afsluiten. De nieuw opgetuigde onderneming voert alleen het beheer van bestaande hypotheken uit de DSB-stal. 


Boetevrij hypotheek aflossen of oversluiten Op dit moment lopen er nog 18.000 hypotheken bij Finqus. Deze huiseigenaren kunnen vanaf 1 april hun hypotheek boetevrij aflossen of oversluiten. Zeker bij langer lopende hypotheken kan dat een groot voordeel zijn. 


Circa 10 jaar geleden betaalde je als snel 4,5 procent voor een hypotheek met een rentevaste periode van 10 jaar. Op dit moment is de scherpste rente voor deze rentetermijn 0.95 procent. Op een openstaande hypotheekschuld van bijvoorbeeld €150.000 is het bruto verschil maar liefst €5.325 per jaar. Boetevrij aflossen was voor tweede hypotheken en consumptieve kredieten overigens eerder al mogelijk. 


Lees het volledige artikel op jjmeijer.nl

10 weergaven0 opmerkingen

Комментарии


bottom of page