top of page
  • SevenEight

Een verbouwing financieren met je hypotheek: 3 manieren


Door de grote druk en de hoge woningprijzen kiezen veel mensen voor verbouwen in plaats van verhuizen. Met een verbouwing kan je het huis weer laten aansluiten op je woonwensen, zonder te verkassen. Houd wel rekening met het kostenplaatje. Wie geen spaargeld vrij beschikbaar heeft kan de verbouwing mogelijk financieren vanuit de hypotheek.


Je woning verbouwen is over het algemeen niet goedkoop. Een aanbouw van 3 bij 3 meter kost bijvoorbeeld al snel tussen de €18.000 en €20.000. Voor een nieuwe luxere keuken inclusief montage kun je rekenen op circa €13.500. Niet iedereen heeft hier een toereikend spaarsaldo voor. Gelukkig zijn er verschillende opties om met je hypotheek een verbouwing te financieren:


Optie 1: Gebruik maken van verhoogde hypotheek inschrijving Het verhogen van je hypotheek kan alleen als je bij het afsluiten ervan extra financiële ruimte hebt ingebouwd. Het bouwen kan door bij de notaris een hoger hypotheekbedrag in te schrijven dan je nodig hebt voor de aankoop van de woning. Het voordeel is dat je, als je vervolgens extra wilt lenen, niet langs de notaris hoeft om je hypotheek te verhogen. Dit kan zo maar €700 schelen.


Een verhoogde inschrijving bij de notaris betekent overigens niet automatisch dat je daadwerkelijk extra kunt lenen bij de geldverstrekker. Deze controleert of je de lasten van een hogere hypotheek kunt dragen. Heb jij jouw hypotheek niet hoger ingeschreven? Optie 2 en 3 kunnen alsnog uitkomst bieden.


Lees het volledige artikel op jjmeijer.nl

4 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page