top of page
  • SevenEight

Een BKR-registratie op je naam? Dat kan hierdoor komen


Veel mensen zijn geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Dit bureau houdt bij hoeveel financiële verplichtingen je aangegaan bent. Geldverstrekkers kunnen de gegevens opvragen bij de aanvraag van een hypotheek of andere lening. Op basis van je BKR-registratie beoordeelt de geldverstrekker of je kunt lenen. Zelfs een telefoonabonnement of krediet bij een winkel kan reden zijn voor een lagere maximale hypotheek. Ga er dus niet te lichtzinnig mee om.


Heb je eenmaal een BKR-registratie, dan is het vaak knap lastig om daar verandering in te brengen. Het is een nare verrassing wanneer je het ideale huis niet kunt kopen omdat je bijvoorbeeld de nieuwe auto op afbetaling hebt gekocht.


Wanneer wordt je geregistreerd bij het BKR?

Alle financiële verplichtingen die hoger zijn dan €250 en langer dan één maand lopen worden geregistreerd. Daar vallen de volgende zaken in ieder geval onder:


  • Persoonlijke lening: Met deze kredietvorm wordt in één keer het geleende bedrag uitgekeerd. Als lener begin je direct met aflossen van je schuld en de rente.

  • Doorlopend krediet: Met deze kredietvorm kan de leensom gedurende de looptijd geheel of gedeeltelijk opgenomen en afgelost worden. De hoogte van je maximale lening wordt geregistreerd. Je betaalt met deze kredietvorm alleen rente over het opgenomen saldo.

Lees het volledige artikel op wegwijs.nl

5 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page