top of page
  • SevenEight

Duurzame hypotheek biedt korting op hypotheekrente


De duurzame hypotheek is in opmars. Waarom zou je zelf kiezen voor een groene hypotheek? Bijvoorbeeld voor korting op de hypotheekrente. Daarnaast kan je bij het doorvoeren van energiebesparende maatregelen vaak meer lenen. Door te verduurzamen zit je er uiteindelijk ook nog eens warmpjes bij. Kom jij ook in aanmerking voor een duurzame hypotheek en waar moet je zoal op letten?


Onbekend maakt onbemind. Wat betreft de duurzame hypotheek neemt dit effect af. Steeds vaker is het onderwerp van gesprek tijdens het hypotheekadvies. Terecht, de maandlasten kunnen lager uitpakken dan bij een reguliere hypotheek.


Rentekorting op duurzame hypotheek Steeds meer geldverstrekkers zien brood in duurzame hypotheken. Dat heeft niet alleen te maken met liefde voor de natuur. Duurzame woningen zijn over het algemeen meer waardevast, wat banken meer zekerheid geeft. Ter promotie bieden ze korting op de hypotheekrente. De manier waarop kan per geldverstrekker verschillen. Bij de Rabobank is die korting bijvoorbeeld 0,10%. Kanttekening is dat deze korting over een deel van je hypotheek geldt. Bij Woonnu (dochteronderneming Nationale Nederlanden) krijg je bij een woning met label A een korting van 0,20%, met een B label is het 0,10%. Heb je nul op de meter? Dan is de korting zelfs 0,25%.


Bij sommige banken, zoals Triodos Bank, kun je naast een reguliere hypotheek ook een extra leningdeel afsluiten voor het verduurzamen van je woning. Over dit deel van je lening krijg je ook extra korting op de rente, tot soms wel 50%. Geldverstrekkers bieden ook vaker los een speciale lening aan voor verduurzaming.


Lees het volledige artikel op findigo.nl

4 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page