top of page
  • SevenEight

Drukte bij beleggingsbanken: ook in aandelen beleggen?


Nieuwe klanten staan rijendik voor de digitale poorten van (beleggings)banken. Zowel BinckBank als De Giro melden op hun site vertraging door de grote drukte. Dit ondanks recente onrust op de aandelenbeurzen. Veel nieuwkomers zien de gedaalde aandelenkoersen juist als een kans om te starten met beleggen. Heb jij ook interesse in beleggen? We geven drie opties om te investeren in beursgenoteerde bedrijven.


Start met een goede voorbereiding. Breng in kaart welk bedrag je voor een langere tijd kunt missen. Vraag jezelf daarnaast af wat je beleggingsdoel en termijn is. Stel je investeert voor de studies van de kinderen. Levert het beleggen vervolgens niet het gewenste rendement op, dan kunnen de gevolgen groot zijn. Een tegenvallend resultaat heeft minder impact als het doel een extra vakantie is. Afhankelijk van je risicoprofiel en kennis heb je deze opties:


Individuele aandelen

Je kunt bij verschillende (beleggings)banken zelf aandelen kopen van bedrijven waar je toekomstmuziek in ziet. Denk aan aandelen van bedrijven als Shell, Ahold en Unilever. Bij de meeste aanbieders kan je ook beleggen in buitenlandse bedrijven. Let er wel op dat dit in valuta’s als de dollar gaat en je valutarisico loopt.


Voordelen

  • Volledig zelf bepalen in welke bedrijven je investeert.

  • Geen beheerskosten voor jouw aandelenportefeuille, jij bent immers de beheerder.

  • Eventuele winstdeling (dividend) wordt direct aan jou uitgekeerd. 

Nadelen

  • Lastig om beleggingen te spreiden in landen en sectoren.

  • Kennis vereist bij het beoordelen en selecteren van bedrijven.

  • Aandacht vereist om prestaties van aandelen te volgen en bij te sturen waar nodig.

Lees het volledige artikel op Boudesteyn.nl

3 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page