top of page
  • SevenEight

Betaalpauze hypotheek is geen kwijtschelding


Ben je financieel getroffen door de coronacrisis en kan je de hypotheeklasten niet meer dragen? Mogelijk kom je in aanmerking voor een betaalpauze bij de verstrekker van jouw hypotheek. Met een dergelijke overbruggingsregeling kan een betalingsachterstand of gedwongen verkoop van de woning worden voorkomen. Let wel, een pauze is geen kwijtschelding. Na de pauze loop je het risico op hogere maandlasten.


Intussen hebben al 25.600 mensen een betaalpauze aangevraagd voor een hypotheek en 12.000 mensen voor een consumptieve lening. Dit blijkt uit cijfers van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).

Pauze hypotheeklasten altijd maatwerk Met een betaalpauze hoef je tijdelijk geen rente en/of aflossing voor je lening te betalen. Anders dan bij zakelijke klanten hanteren banken voor particulieren geen standaard richtlijnen voor het toekennen ervan. Er wordt altijd gekeken naar de persoonlijke situatie, om vervolgens een oplossing op maat te zoeken.


Verwacht je betaalproblemen? Onderneem actie Het is belangrijk om bij betaalproblemen zo snel mogelijk te handelen. Zo voorkom je dat de problemen je boven het hoofd groeien. Ook als het nu nog prima gaat maar je wel financiële tegenslag verwacht, is het verstandig om alvast contact op te nemen met de geldverstrekker achter je hypotheek of lening. Bijvoorbeeld wanneer je een arbeidscontract hebt dat naar verwachting niet wordt verlengd in de toekomst.


Lees het volledige artikel op 100procentverzekerd.nl

5 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page