top of page
  • SevenEight

Besparen op je hypotheek? Vijf mogelijkheden!


Gemiddeld bestaan de maandelijkse vaste lasten voor woningeigenaren voor 30% uit de hypotheek. Al met al nemen hypotheeklasten dus een flinke hap uit het huishoudbudget. Veel mensen letten wel op de prijs van boodschappen maar houden zich niet bezig met besparen op de hypotheek. Dit terwijl er meer te winnen valt dan het voordeel van een goedkoper pak hagelslag. Onderzoek of oversluiten, rentemiddelen of andere mogelijkheden in jouw situatie interessant zijn.


Het afsluiten van een hypotheek is een tijdrovende en spannende aangelegenheid. Als het afsluiten eindelijk is gelukt, gaan de papieren vaak met een zucht van verlichting de kast in. Om daar vervolgens te verstoffen. Dit kan je duur komen te staan. In de afgelopen jaren zijn de hypotheekrentes flink gedaald en de huizenprijzen gestegen. Hier kan je mogelijk van profiteren. Globaal zijn er vijf manieren om te profiteren van een lagere rente.


1. Aflopen rentevaste periode

Met de bank heb je bij het afsluiten van je hypotheek afgesproken hoe lang de rente vaststaat. Als deze periode afloopt, krijg je automatisch een nieuw voorstel van je huidige geldverstrekker. Neem dat aanbod niet blindelings aan. Bij andere geldverstrekkers ben je mogelijk goedkoper uit, wat flink kan schelen in je maandelijkse lasten.


Lees het volledige artikel op hansenaaldering.nl

1 weergave0 opmerkingen

Comments


bottom of page