top of page
  • SevenEight

Aflossingsvrijheid bedreigt voortbestaan doorlopend krediet


Als je geld wilt lenen, kan je een doorlopend krediet afsluiten. Bij deze leenvorm spreek je met de geldverstrekker een maximaal bedrag af. Vervolgens kan je zelf bepalen wanneer je aanspraak maakt op het krediet en voor welke bedragen. Alleen over het opgenomen saldo betaal je rente. Ideaal toch? Toezichthouders denken daar anders over en sporen aanbieders aan te stoppen met doorlopend kredieten. Na andere geldverstrekkers geeft nu ook ABN gehoor aan de oproep.


ABN Amro is de eerste grote consumentenbank die een streep zet door het doorlopend krediet. Eerder al stopte Interbank en andere relatief kleine aanbieders met het aanbieden ervan. De kans is groot dat op termijn ook ING en Rabobank volgen.


Doorlopend krediet: aflossen en weer opnemen Toezichthouders als de Nederlandsche Bank zijn huiverig voor aflossingsvrije leningen. Eigenlijk is een doorlopend krediet dat niet, je lost geleende bedragen namelijk wel af. Het probleem is alleen dat je het afgeloste saldo vervolgens ook weer kan opnemen. Het vereist de nodige discipline om te blijven aflossen en zo je schuld te verkleinen. Toezichthouders geven de voorkeur aan leningen waarbij aflossen verplicht is.


Lees het volledige artikel op Boudesteyn.nl


3 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page